+36 (70) 364 9536

HungarianHungarian
HIT, REMÉNY, ÖRÖM, SZERETET - Keszthelyi Judit

HIT, REMÉNY, ÖRÖM, SZERETET - Keszthelyi Judit

Hit, remény, öröm, szeretet.

Keszthelyi Judittal a Pannon Ingatlan társtulajdonosával beszélgettünk.

Adventi készülődés közben vagyunk, közeledik a karácsony, a legnagyobb keresztény ünnep. Hogyan éled meg ezt az időszakot?

- Az Adventi időszak az én életfilozófiámmal nagyon is összekapcsolódik. A legnagyobb  keresztény ünnepre készülünk Adventkor, a Karácsonyra, az Adventi vasárnapokon gyertyát gyújtunk, először a hit, második vasárnapon a remény, harmadikon az öröm és negyedik vasárnapon pedig a szeretet gyertyáját gyújtjuk meg. Mondhatnám, bárcsak mindig Karácsony lenne!

Sajnos ez a világ általánosságban nem az adventi négyesre ösztökéli az embereket, hanem arra, hogy akkor vagy valaki, ha minél többet összeharácsolsz és azt mindegy, hogy milyen áron. Adót csalsz, lopsz, hazudsz, átgázolsz mindenkin, csak, hogy még több tárgyat birtokolj! Ha van autód, legyen, még egy, még egy lakásod, ha az megvan, akkor még, még, még. Csak én és én és én!  Ezért aztán rengeteg boldogtalan ember van, mert a boldogság, az öröm belül van, azt külső tényezőktől sosem fogja tudni megkapni senki, legfeljebb pillanatokra.

Ebben a társadalomban nem könnyű érvényesülni úgy, hogy a hit, a remény, a szeretet, az öröm négyesében igyekszik valaki élni. Nem trendi.

A Karácsony arról szól, mint az egész életünk:  az egyik üzletből ki, a másikba be, a toronyórát lánccal is megvesszük a gyerekeknek, aki nem teheti meg az is, aki megteheti, az meg pláne!

De vajon ez a szeretet?

Az én olvasatomban a szeretet az, amikor őszintén, érdekektől mentesen tudunk fordulni a másik ember felé. Nem csak Karácsonykor, hanem az év minden napján. Akár egy kolléga, egy barát, egy családtag, adott esetben egy vadidegen. Egy embertársunk. Őszintén felé fordulunk, az időnket adjuk neki.

Csodás ajándékot kaptam idén a névnapomra egy barátnőmtől, akivel 40 éves a barátság köt össze. Kenyeret sütött nekem, beletette a szívét, a lelkét, az idejét, a figyelmét. Ez a legnagyobb dolog, amit adhatunk és amit kaphatunk!

A cégünkre ha kivetítem ezeket a gondolatokat, akkor elmondhatom, hogy ebben a világban is, mi minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a belső értékeket hangsúlyozzuk és ezen értékek mentén haladjunk. Én a sikerünket is ennek tudom be, mert hiszem, hogy alapvetően az emberek jók, fogékonyak a jóra. Tudom, csodabogárnak számítok.

Két - három nagyon kemény év van mögöttünk, előttünk, és még nincsen vége. Segíthet az emberiségen ez a fajta gondolkodás túlélni?

- Csak ez segíthet! Covid 2020-tól, aztán még vége sem lett, jött a háború itt dúl a  sarkunkban, a határ túloldalán. Aztán a gazdasági válság, infláció... a média pedig még rádolgozik erre. A düh, agresszió, keserűség, önzés, életuntság ömlik mindenhonnan.

A hit, a remény, az öröm, a szeretet - ha az ember a mindennapokba beépíti, akkor ki lehet ütni ezt a sok negatív dolgot. Én vallom, és tanítom a fiatal kollégáimnak, hogy lehet röhögve, vagy hörögve élni. A te döntésed, hogy melyiket választod!

Az adventi időszakban kicsit elcsendesedek, befelé  fordulok, megvizsgálom hogy mi is történt az elmúlt időszakban kint és bent. 

Volt egy mondatod, hogy most következik a megnyugvás, a befelé fordulás időszaka. Azt mondod, hogy minden embernek érdemes lenne időközönként egy kis önvizsgálatot tartania?

- Én azt gondolom, hogy az embernek úgy lenne célszerű az életét élni, hogy folyamatosan önvizsgálatot tart, nem csak Karácsonykor. Érdemes a tudatos önfejlődés, önfejlesztés útján elindulni mindenkinek. Most hol tartok magammal, nekem mi az igazi érték, igazi életminőség.

Szerintem a család és a szeretet. Nem pedig a tárgyak. Az utolsó percben majd, amikor a földi létünkből távozunk, amikor számot kell vetnünk az életünkkel, akkor már nem tudunk senkivel kibékülni akivel összevesztünk, már nem tudunk több időt tölteni a szeretteinkkel, hiába gondolunk arra, hogy bárcsak több időt töltöttünk volna anyánkkal, apánkkal, családunkkal stb. Most kell úgy élnünk, hogy semmit ne kelljen majd megbánni.

Mindenkit sarkallok a megbékélésre, a szeretteivel való törődésre, míg nem késő! És nem csak Karácsonykor.

Mindjárt itt a szenteste, nagyon hamar mennek a napok. Családi körben ünnepelsz te is?

- Természetesen!  Már nagyon várom, hogy velük lehessek! 
A legnagyobb ajándék amit kaphatok, ha együtt vagyunk a gyerekeimmel és az unokáimmal.

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.