+36 (70) 364 9536

HungarianHungarian

Balatonfüred - Eladó Nyaraló

Alapterület
1.660 m2
Irányár
39.000.000 Ft
Hirdetés azonosító
303341

KÉKI DŰLŐ

Leírás

ELADÓ (MŰVELÉS ALÓL KIVETT) ZÁRTKERT BALATONFÜREDEN A KÉKI DŰLŐN!


FIGYELEM!
- Az ár IRÁNYÁR, tehát ALKUKÉPES!
- A telken található egy téglaépítésű ház, mely jelenleg "hétvégi ház"-ként van bejelentve!


A TELEK:
Mérete: 3.321 m2, melyből 1.660 m2 tartozik hozzánk, beleértve a TÉGLAÉPÍTÉSŰ NYARALÓT IS!
Övezeti besorolása: Mk, mint Kertes mezőgazdasági
Legnagyobb beépítettsége: 30%
Az épületmagasság megengedett legnagyobb mértéke: 5,5 m
Tájolása: D-Ny

Kertes mezőgazdasági Övezet (Mk)
43. §

(1)
Balatonfüreden a kertes mezőgazdasági terület részben a kisüzemi jellegű termelésre, illetve a saját ellátást szolgáló kertészkedés, és döntően az aktív szabadidő-eltöltést biztosító kertészeti jellegű tevékenységek színtere a szabályozási terven Mk jellel jelölt mezőgazdasági terület.
(2)
A kertes mezőgazdasági területen a kertészeti termelést, termékfeldolgozást és tárolást szolgáló építmények, gazdasági épületek (OTEK 29.§) helyezhetők el.
(3)
a.) Az övezetben:
- gazdasági épület (présház, mezőgazdasági terményfeldolgozó, állattartó, szerszám-, vegyszer, kisgép-, terménytároló stb.)
- pince
helyezhető el a Balaton törvénynek megfelelöen
b.) Az övezetben szakrális építmény a telek méretétől függetlenül - szóló műveléssel nem hasznosított területen is - elhelyezhető.
(4)
A kertes mezőgazdasági területen az épület-elhelyezés feltételei az alábbiak:
a.) Az övezetben beépithető telkek legkisebb mérete:
1500 m2 gazdasági épülethez az Mk jeltiés az Mk-L jelü alövezetben
2000 m2 gazdasági épülethez az Mk/2000 alövezetben
2700 m2 gazdasági épülethez az Mk-V1 jelű alövezetben
3000 m2 lakófunkciót is tartalmazó gazdasági épülethez az Mk-L és Mk-V1- L jelű
alövezetben.
b.) A beépíthető telek legkisebb szélessége 16 m.
c.) 1. Az övezetben, amely szőlőkataszter I. osztályba tartozik (Mk), kizárólag 80%- ban szőlőműveléssel hasznosított telekre szabad a szőlőművelést, szőlőfeldolgozást, bortárolást és borturizmust szolgáló épületet építeni.
2. Az övezetben, amely szőlőkataszter I. osztályba nem tartozik (Mk-(S) ) művelt telekre a műveléssel összefüggő gazdasági épületet lehet épiteni. Műveltnek az a telek minősül, amelynek legalabb 80 %-án intenziv kertészeti kultúra található.
d.) Az epületek a telek legfeljebb 3%-os beépítettségével alakíthatók ki, a terepszint alatti beépités legfeljebb 5%-ban lehetséges. Gazdasági épületet csak művelt telekre, legfeljebb 3%-os beépítettséggel lehet építeni;
е.) Az övezetben 160 m2-nél nagyobb alapterületű epületek nem epíthetők, az
epítménymagasság max. 3,5 m, a legnagyobb homlokzatmagasság a terepszinttől 4.5 m lehet. Az építmény legmagasabb pontja a 6 métert nem haladhatja meg. A tájképi, épitészeti hagyomanyokat figyelembe vevő, a tájjelleget erősítő épületek létesithetők. Beépitési mód: szabadon álló, az épületek a telekhatártól legalább 5 m-re helyezhetőek el. A kialakítható épület nyeregtetővel fedett téglatest elemekből összeállított tömegű lehet. Az épület szélessége max. 7m lehet. Falazatként kő, vakolt tégla, tető-héjazatként természetes nád, cserép vagy kisméretű palalemez alkalmazható. Garázs (önálló épületben), feltöltéses terasz, az emeleten, tetőtérben erkély, loggia, franciaerkély, nem létesíthető. A tető túlzott mértékú megbontása nem engedélyezhető. Az építhető épület alatti pinceszinten kívül a terepszint alatti beépités a brutto 50 m2-t nem haladhatja meg és csak földdel borított pinceként alakítható ki. A beépített és burkolt felületek összegének aránya ne haladja meg a 10%-ot.
f.) Az övezetbe tartozó erdők szőlőtermesztés céljára igénybe vehetők a szakhatóságok által előírt feltételekkel
g) Telekosztással 3000 m2-nél kisebb telkek nem alakíthatók ki, szélességük 3000 – 3500 m2 között min. 20 m. 3500 m2-nél nagyobb földrészlet esetén min. 25 m kell legyen.
h.), Az övezetben egy telken a tulajdonosok számától függetlenül egyetlen épület létesíthető, kivéve, ha összevonás révén áll több épület az "új" földrészleten.
i.) A beépitett földrészlet megosztasa csak úgy engedélyezhető, ha az osztást követően egyik földrészlet beépítettsége sem haladja meg az előírt 3%-ot.
j.). A vízárkok, mélyutak szélétől 15 m-en belül - a csúszásveszély következtében -
epítmény nem epíthető.
k.) Epület a szabadon álló beépitési mód feltételei szerint helyezhető el a telken.
Előkertként min. 10 m, oldalkertként min. 4 m, hátsókertként min. 20 m tartandó be. Az előkert és hátsókert mérete - ha a környezet kialakult beépítettsége azt indokolja - a városi főépítész és a tájvédelmi szakhatóság egyetértése esetén csökkenthető.
l.) Az övezetben a szőlőhegytől idegen létesitmények, medence, árnyékoló ponyva, reklámberendezés, mobil szerkezet, lakókocsi stb. nem helyezhető el.
m.) Az övezetben építési engedelyt kiadni elfogadott vízzáró szennyvíztároló, illetve egyedi szennyvíztisztító megléte esetén lehetséges.
n.) A kialakult természetes terepfelszín, illetve a szőlőtermesztés történetéhez tartozó kőbányák, támfalak (teraszok) megőrzendők.
o.) Az övezetben tájidegen növényzet nem telepíthető. A telepíthető, ültethető honos
növények, illetve a tájidegen növények listaját a Nemzeti Park határozza meg.
(5)
Az övezetben lakó- és üdülőépület nem építhető, kivéve az erre a célra külön megjelölt (Mkl) övezeteket, ahol lakóépület legalább 3000m2-es szőlőműveléssel hasznosított telken kivételesen elhelyezhető a többi vonatkozó előírás betartásával egyidejűleg.
(6)
A telkek beépitési feltétele az is, hogy azok legalább 4 m széles úttal megközelíthetők legyenek, valamint a Balaton Törvény szerinti múvelés biztosított és igazolt legyen.


AMIBEN SEGÍTENI TUDUNK:
- Megbízható ügyvédi háttér,
- Energetikai tanúsítvány és ingatlan értékbecslés készítése,
- INGYENES, BANKFÜGGETLEN hitelügyintézés,
- Állami támogatások: CSOK, Babaváró támogatás, Falusi CSOK,
- Személyi kölcsönök,
- Megtakarítások, lakástakarék.
- Az elírások és a változtatások jogát fenntartjuk!

15 ÉVES SZAKMAI TAPASZTALATTAL!

További információkért forduljon hozzám bizalommal, akár hétvégén is! :)

Kapcsolati adatok

Gotthard Ádám

Gotthard Ádám

Kiemelt ingatlanszakértő

+36-70-316 6379

a.gotthard@pannoningatlan.hu

Érdeklődjön az ingatlanról, e-mailben!

Hasonló ingatlanok